Marleen

MarleenMet een moeder die toneel speelde en een vader die daarbij het geluid deed, is theatermaken al van jongs af aan in mijn leven. In mijn studententijd is de liefde met de oprichting van toneelgezelschap Jeuk in Groningen tot bloei gekomen. Het eerste stuk dat we speelden was ‘Een Midzomernachtsdroom’. Met minimale middelen wisten we een bos, muur en sprookjeswereld te creëren. Vanaf dat moment was ik verkocht.

Na een aantal jaren verhuisde ik naar Amsterdam en leerde via via CREA, het cultureel centrum van de UvA en HvA, kennen. Na een korte sollicitatie (“We kunnen je niet betalen, hè?”) werd ik aangenomen als productieleider: decor, rekwisieten, publiciteit, kaartverkoop, contacten met het theater etc. Het maken van ‘Les Misérables’ bleek een feestje en de euforie van de uitvoeringen zorgde ervoor dat ik bleef. Later werd dit Amsterdam Musical en daar voel ik mij al ruim 10 jaar heel erg thuis.

Opgeleid in de Communicatie- en Informatiewetenschappen heb ik altijd mijn brood verdiend als communicatieadviseur. Op het gebied van persberichten, flyers, websites, intranetten en social media sta ik mijn mannetje. Maar het was tijd om van mijn hobby mijn werk te maken: als ZZP’er in het theater. Sinds 18 augustus 2014 werk ik voor kleinere theaters en gezelschappen. Niet te beroerd om buiten mijn functie(s) te denken. Want ik trek nou eenmaal graag de kar.